Over een gezellig weekend met mijn broer (2024)

Om zeven uur horen we mijn broer beneden en Rick staat op om hem gezelschap te houden. Ik volg niet veel later en we drinken gezellig een kop koffie en in Ricks geval thee op het deck. Het belooft weer een prachtige dag te worden.

Als de drankjes op zijn gaan we op weg. Ten eerste haal ik mijn ontbijt op van Panera. De mannen hebben dat van Starbucks gekozen en daar zijn ook de koffies klaar, die Rick via de app heeft besteld.

Thuis maken we ons klaar om naar de stad te gaan en we vertrekken om half tien. Ik heb kaartjes voor half elf om de Library of Congress binnen te gaan.

We parkeren daarvoor bij Union Station en hebben vanaf het dak van de parkeergarage mooi uitzicht op de gietijzeren koepel van het Capitool.

Over een gezellig weekend met mijn broer (1)

Langs het Supreme Court gebouw lopen we naar de bibliotheek. Daar staat een korte rij, maar we zijn al snel binnen. Helaas is op zaterdag de hoofdleeszaal niet open, want die had ik de mannen graag laten zien.

Over een gezellig weekend met mijn broer (2)

BJ dacht dat hij hier nog nooit geweest was, maar nu komt het hem toch wel bekend voor. Hoe dan ook is dit gebouw altijd weer heel imposant en vooral de in een van de zalen opgezette bibliotheek van Thomas Jefferson fascineert. Dat uit die verzameling boeken de grootste bibliotheek ter wereld is gegroeid.

Over een gezellig weekend met mijn broer (3)

Over een gezellig weekend met mijn broer (4)

Over een gezellig weekend met mijn broer (5)

Over een gezellig weekend met mijn broer (6)

Over een gezellig weekend met mijn broer (7)

Na het Jefferson gebouw van de bibliotheek bekeken te hebben lopen we door de tunnel naar het Capitool. Daar lopen we de rij voor mensen zonder reservering in en krijgen meteen een sticker voor de volgende rondleiding.

Die begint met een interessante film over het ontstaan van het Congres en hoe het werkt. Het valt mij op dat die gemoderniseerd is, want er zijn huidige senatoren en afgevaardigden te zien. Het is alweer een aantal jaren geleden dat ik de rondleiding deed. Voor Rick en BJ is het de eerste keer.

Na de film krijgen we een gids toegewezen. Jon is een leuke verteller en laat ook vragen stellen wat niet alle gidsen doen. Hij praat alleen wel heel erg snel. Ik denk dat het moeilijk te volgen zou zijn als Engels niet je eerste taal is.

We beginnen in de "kelder" met allemaal pilaren om het zware gebouw te ondersteunen en veel beelden van prominente Amerikanen (de enige regel is dat ze overleden moeten zijn).

Dan leidt Jon ons naar de rotunda onder de koepel. Daar zien we de verschillende schilderingen en ook weer een aantal beelden. Hier staan voornamelijk de beelden van de presidenten.

Over een gezellig weekend met mijn broer (8)

Over een gezellig weekend met mijn broer (9)

Over een gezellig weekend met mijn broer (10)

De apotheose van George Washington

Over een gezellig weekend met mijn broer (11)

Als laatste gaan we de oude Senaatskamer binnen. Ook hier is een koepel, maar veel kleiner natuurlijk. Dit is waar de meeste beelden, die de staten geschonken hebben, staan. Ik zie heel wat nieuwe en mis een aantal, die ik altijd wel interessant vond. Duidelijk verandert er nog weleens wat.

Over een gezellig weekend met mijn broer (12)

Over een gezellig weekend met mijn broer (13)

Over een gezellig weekend met mijn broer (14)

Dan is de rondleiding afgelopen en de mannen zijn het erover eens dat dit erg interessant was. We lopen terug naar Union Station dat zelf ook een prachtig gebouw is. We zoeken de auto op en rijden dan naar Georgetown.

Over een gezellig weekend met mijn broer (15)

Over een gezellig weekend met mijn broer (16)

We willen langs de rivier eten en hebben geluk bij Tony & Joe's nog een tafel vlak aan het water te bemachtigen. We delen een dozijn heerlijke oesters en nemen alle drie de garnalensalade. Tijdens het eten vermaken we ons met het kijken naar alle boten, want het is druk op de Potomac.

Over een gezellig weekend met mijn broer (17)

Het is al twee uur geweest als we terug naar huis rijden. Daar drinken we een drankje op het deck en maken ons dan klaar om naar het zwembad te gaan. Het water is lekker om even in af te koelen, maar ik denk dat toch nog even mijn shorty blijf gebruiken om baantjes te trekken. Vandaag ben ik daar te moe voor.

Over een gezellig weekend met mijn broer (18)

Ons fotothema deze week is Wiebelende Ogen

Tegen vijven gaan we huiswaarts en dan is het alweer tijd om aan het avondeten te gaan denken. We hebben gereserveerd bij Southeast Impression, maar kiezen liever drie stoelen aan de bar buiten. Veel leuker dan in het restaurant zitten.

De keuken is hier, zoals de naam al zegt, Zuid-Oost Aziatisch, de chefs zijn Maleisisch en BJ kookt graag Indonesisch eten.

We delen de sate en dan kiest BJ de rendang, die zijn goedkeuring krijgt. Ik smul weer van de Singapore noedels en Rick heeft gebakken rijst in een ananas.

De bediening is super vriendelijk. Diego en Sunny, de barmensen, kennen ons inmiddels en Jenny, de vrouw van de eigenaar, komt ook nog even praten.

Thuis gaan de mannen nog in de hot tub zitten. Ik ben een beetje uitgepraat en ga op mijn ligstoel opladen. Het is ook leuk als zij samen gelegenheid krijgen over mannenonderwerpen te praten.

Zondag

BJ staat enorm vroeg op! Volgens hem was hij om kwart voor zes al koffie aan het zetten. Dat is Rick en mij toch echt te vroeg, zeker tijdens het weekend. Maar om half acht zijn we allemaal klaar om te gaan ontbijten.

Dat doen we bij de Carnegie Diner. Het is goed dat we vroeg zijn, want het zit er al flink vol. We genieten van ons eten en elkaars gezelschap. Ik bestel de avocado toast en die is heerlijk, maar veel te veel. BJ eet de rest wel voor me op.

Over een gezellig weekend met mijn broer (19)

Na het eten gaan we eerst naar H Mart. Ik koop daar mijn paddenstoelen en BJ vindt een cacaoboom vrucht en daarvan gaat hij de boontjes, die erin zitten, planten. Daarna steken we over naar de Mosaic markt.

Ze hebben verse bramen, ho*ra! Ik neem daar een bakje van mee en van frambozen. Verder is er radijs wat BJ en ik lekker vinden. Bij King Mushroom koop ik de gewoonlijke maitake paddenstoelen en we nemen een dozijn eieren mee.

Over een gezellig weekend met mijn broer (20)

Over een gezellig weekend met mijn broer (21)

Mijn themafoto van vandaag

Over een gezellig weekend met mijn broer (22)

De kersen en perziken zien er ook heerlijk uit

Over een gezellig weekend met mijn broer (23)

Terug thuis gaat Rick aan de vijver werken en BJ aan een presentatie voor zijn werk. Ik doe mijn cardio en daarna Duolingo. Als Rick klaar is met de vijver gaan we even boodschappen doen bij Giant en Whole Foods.

BJ is voorlopig klaar met zijn werk als we weer thuis komen. We gaan naar Sweet Leaf om lunch te halen. Rick en ik nemen een groentewrap en BJ een sandwich. We nemen het mee om op het deck te eten. Onderweg naar huis zien we een hert in een van de tuinen. Ze poseert mooi voor mij.

Over een gezellig weekend met mijn broer (24)

Over een gezellig weekend met mijn broer (25)

Tijdens het eten moeten we snel naar binnen, want het regent opeens. Heel vreemd, de radar is schoon, behalve vlak boven ons. Het duurt dan ook gelukkig niet lang.

Over een gezellig weekend met mijn broer (26)

Halverwege de middag is het weer heerlijk zonnig weer en we wandelen naar het zwembad. De mannen zwemmen en spelen Cornhole. Ik ben opeens helemaal in mijn Evelyn Hugo boek en lees liever. Het water is ook weer een stuk kouder en ik heb om de een of andere reden veel pijn.

Pas tegen vijven gaan we weer huiswaarts. Daar drinken we een borreltje met heerlijke knapperige kettle chips. De alcoholvrije dirty martini is op het moment mijn favoriete drankje voor het eten.

Vanavond gaan we Koreaans/Japans eten bij Maru. De mannen kiezen bibimbop en bulgogi, maar ik probeer hun sashimi eens. Die is werkelijk voortreffelijk! Het is heel vers en grote stukken vis. We smullen alle drie en het is erg gezellig.

Over een gezellig weekend met mijn broer (27)

Als toetje gaan we een ijsje halen bij Bruster's. Het is er druk, zoals iedere zomerse avond. Ik bestel mijn favoriet, de salted caramel met toffee, en neem ook een hondenijsje voor Orion mee. Rick en BJ hebben grotere ijsje met chocola en frambozen.

Over een gezellig weekend met mijn broer (28)

De mannen sluiten het weekend af met de hot tub. Ik blijf met Orion boven en schrijf dit blog en ga dan verder met lezen. Het was weer een heerlijk weekend!

Over een gezellig weekend met mijn broer (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Prof. Nancy Dach

Last Updated:

Views: 5829

Rating: 4.7 / 5 (77 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Prof. Nancy Dach

Birthday: 1993-08-23

Address: 569 Waelchi Ports, South Blainebury, LA 11589

Phone: +9958996486049

Job: Sales Manager

Hobby: Web surfing, Scuba diving, Mountaineering, Writing, Sailing, Dance, Blacksmithing

Introduction: My name is Prof. Nancy Dach, I am a lively, joyous, courageous, lovely, tender, charming, open person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.